Consumentenrecht & arbeidsrecht

Bij overeenkomsten tussen bedrijven onderling geldt in beginsel geen consumentrechtelijke bescherming. Consumenten worden echter beschermd tegen onredelijke bedingen die zijn opgenomen in algemene voorwaarden. Het is van belang om rekening te houden met deze verschillen bij het aangaan van overeenkomsten. 

Als u zich als onderneming richt op consumenten zitten er namelijk tal van haken en ogen aan het contracteerproces. Met name als u op afstand contracteert gelden er aanvullende informatieplichten. Onze deskundige juristen kunnen wij u hier goed bij ondersteunen. 

In het arbeidsrecht is, kortweg, de verhouding tussen werkgever en werknemer geregeld. Wij zijn u graag van dienst bij zowel het opstellen als het redigeren en uitwerken van contracten. Hierin kunt u onder andere een relatie en/of concurrentiebeding laten meenemen. Deze houden respectievelijk in dat wanneer uw werknemer uw bedrijf verlaat, deze geen contact op kan nemen met uw relaties en niet aan het werk kan bij een concurrerende onderneming. Bij functieverzwaring is het verstandig om deze bedingen opnieuw te laten beoordelen, om te voorkomen dat deze hun werking verliezen. 

Wanneer u te maken heeft met een arbeidsconflict staan wij u graag bij om tot een oplossing te komen, hetzij via een schikking, hetzij via een procedure. Vanzelfsprekend kan ook een met ontslag bedreigde werknemer bij ons terecht voor advies.